16 august 2022

In memoriam Nicolae Mititelu – ”Doki”

2 min read

Aflăm cu întârziere că în această iarnă ne-a părăsit dr. Nicolae Mititelu-Trifunov.

Născut la 20 iulie 1943, în Pocola, localitate bihoreană de lângă plaiul de vis al Beiușului, a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Timișoara în 1970. Apoi, vreme de 32 ani, din 1976 până în 2008, a fost medic la dispensarul din Deta, fiind numit chiar Cetățean de onoare al orașului Deta.

Nicolae Mititelu a fost medicul Fortunei Covaci în întreaga perioada de existență la vârf a clubului, 2007-2010. Om deosebit de cald și de plăcut, mereu cu zâmbetul pe buze și alură de actor de film clasic american – mereu îți dădea senzația că și Greta Garbo trebuie să fie pe aproape -, a iubit enorm fotbalul și, în general, sportul.

A însoțit Fortuna Covaci în toate deplasările ei. A slujit-o cu profesionalism și pasiune. Povești cu ”Doki” sau ”dom’ doctor”, cum îi spuneam noi, avem o sută. Suntem prea triști să le vi le spunem acum. Le veți putea citi mai încolo, într-o carte-eveniment despre istoria Fortunei Covaci.

Ne-am auzit ultima dată, la telefon, prin octombrie…

În toate fotografiile de grup ale echipei care a fost supranumită ”Dacii liberi”, fiind reprezentanta celei mai mici localități, satul Covaci, care a evoluat vreodată în liga secundă a fotbalului românesc, doctorul Mititelu apare al doilea din stânga, în rândul din mijloc. Doar în prima nu apare deloc.

Dumnezeu să te odihnească, dom’ doctor.

More Stories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.